på en strand

Vi har en vinnare mina vänner. Daniel Sejr Naderi! Stort grattis. Skobjörnen fick chilla på en strand och du får två par dojjor. Så festligt kan livet vara ibland.

Det fanns många lustiga bidrag. Kika nedan och håll ögon och öron öppna inför nästa tävling. Nu ska jag öppna butiken. Ses!

/Julia

"pratlänges bakar ni här nere eller"






heej vänner. jag har återuppstått. de senaste dagarna har gått till att inventera. med peter. vi har skrattat. och ätit bananer och snickers. julia har också inventerat. men med lars och de enda de gjorde var att baklängesprata. eller rättare sagt lars gjorde det för han har tydligen en dold übertalang på att just prata baklänges, MEN om man inte föds skillad så får man träna. så det ska vi väl göra nu antar jag.

här på lundagatan rivs det möbler. mina päron & hund har varit här och härjat i veckan. balkongbygget är i full gång på utsidan och vi trashar stället från insidan. fantastiskt.

ikväll är det valborg. och jag tror minsann att vi ska hem till peter och svira. men först kommer julia & cilla till mig och vi ska ge oss ut med en vinare på skinnarviksberget även om det är alldeles för kallt.



ha en fin kväll och drick en öl för mycket nu.



/Fanny



Jónsi – Go Do






Tisha 295


Tjusiga och fräna grabbmodeller va? Jag vet. Dem kan man glugga på om man vill. Förutom att de är snygga bär de upp tishor som vi under helgen säljer för 295 kr oavsett tidigare pris. Det finns massa tishor för 295 kronor i butiken. Ba så ni vet.

/Julia

20 procent på en Valborg

Det är valborg idag och jag är snäll. Jag har knepat och knåpat ihop en outfit (bild ovan) som jag bjussar på 20 procents rabatt på hela helgen. Det är dessa kläder. Tryck på länkarna och glugga. Le Specs, Garde Of Scandinavia, Pour, Grandsand och Tretorn. Då lär ni blir tjusigast vid brasorna.

Annars stänger jag 16 idag. Det bidde så. Helgdagar ni vet. Men annars är allt som det ska. Karameller finns framdukade. Red Bull för den som vill.

/Julia

UTFÖRSÄLJNING


Utförsäljning i morgon på Vox. Tishor, jackor, jeans och kreativa kreationer kommer vi sälja för kalasa priser. Värt en titt vill jag lova. Ta med plånkan och vänner som ni känner och shoppa er fina inför helgen. Jag kommer finnas nära till hands och även Lars och Finn.

Är ni morgonpigga kan ni komma förbi när vi öppnar 7.00 men är ni lite såsigare kan ni komma vid stängning 20.00.

Alltså. 07.00-20.00 i morgon. Lilla Nygatan 19. Partéj, som man säger.

/Julia

Chips och sådant


Fanny pös just. Hon ska vara barnvakt. Det tyckte jag lät roligt. Fanny som barnvakt liksom. Det vill jag också ha. Hon gluffsade just i sig Peters chipspåse som låg här på kontorsbordet.

"Får jag ta tror du?", sa hon och släppte aldrig blicken på chipsen. "Ta", sa jag och Fanny attackerade påsen.

Nu ska jag avsluta mina excelark och tacka för idag.

Hare
/Julia

Prata inte med Fanny


Började dagen med pannkakor. Sedan traskade jag längs Götgatan till jobbet där jag fipplade med excelark hela eftermiddagen.

Jag bar en fin blommig kjol som sprack på grund av min pannkakemage. Lars kallade min kjol för kjortil. Det är sådan där dialekt från Dalarna han delade med sig av. Fanny satt i butiken och fipplade med bilder. Jag blev portad från att prata med henne. Peter tycker att vi fnissar och snickesnackar för mycket.

I morgon bär det av till jobbet igen men först ska jag trycka godis.

/Julia

army of me



jag tänkte att ni kunde få en liten inblick i vad jag sitter och pysslar med nu. jag är inte riktigt klar. men det blir nog bra. bilderna kommer att hamna på butiken som finns inne på Åhléns på drottninggatan. för att det ska bli lite roligare att gå in där liksom.

jag och line har druckit kaffe på kajen nyss. det var trevligt. kaffet blev kallt på en gång men det är själva känslan som räknas.

ha det fint.


/ Fanny

nörrköping.


just det. salem var där också. han är så fin och allt han hade med sig på scen var hans iphone. duktig kille ba. och trevlig. och fin. men det sa jag ju.

tjenare. julia har tagit hand om bloggen ser jag. jag har varit i norrköping på en liten jobbresa. det har varit mycket trevligt och de pratar precis som jag vill att de ska prata där. det är liksom på riktigt! det är inte på skoj! jag pratar nästan alltid östgöta-mål när jag ska skämta till det lite (rolig_tjej_89) och helt plötsligt hade jag ett helt crew som liksom pratar så alltid och jämt. helt fantastiskt.

jag har bland annat spänt mina muskler bredvid världens starkaste man, blivit nermejad av en flock 11-åringar när en erik saade (kan någon uttala det där namnet? vem är pojk'n, och manboy!? vad är det för himla lått-titel/ord?) tydligen befann sig på plats utan min vetskap. jag har käkat amerikanska popcorn och kollat på cross-konster. nu glassar jag till det lite såklart, för mina arbetsdagar har varat 10 timmar i sträck och jag har stått upp samtliga av dessa timmar i platta skor, jag har pratat slut på min röst och mitt ansikte ser ut som en pubbe-unges (överdriven tjej) efter all stress och lilla sömn.


men nu så. i veckan inventerar vi på 111VOX. det ska fotograferas och sånt. det är utförsäljning och det får ni för guds skull inte missa.



/Fanny







Borde inte... men okej

Sicket fint väder det bidde idag. Solen skiner och jag har en karamellskål i butiken. Det är kul att bjuda kunder på en karamell. Speciellt eftersom alla har sagt "Jag borde inte ta en... men okej". Vaddå borde inte liksom? När jag ser godis framför mig är det inte fråga om jag borde ta någon utan hur många jag borde ta för att tillfredsställa mun och mage.

Jackan nedanför är från Garde Of Scandinavia. Den hänger nu i butiken och jag tycker att den är tjusig. Passar vädret och unga tjusiga män. Jag prövade den. Men eftersom jag inte upptäckt en penis mellan mina ben eller odlat lite bredare axlar får det vara.

Traska ut nu till den Gamla Staden och norpa en näve godis.

/Julia


Finn


Det här är Finn! Han liksom storchäfen. Han är från grund och botten från gnällträsket i Örebro. Det kan man höra om man lyssnar noga. Finn galopperar ner för trappan och är en riktig energibomb. Nyss fyllde han 50 år men det syns inte. En kund trodde att Finn var min man en gång. Det är han inte. Han har nämligen en brutta redan.

Finn gillar att snoka rätt på nya häftiga märken och ibland kommer han ut i butiken och berättar om kläderna för nyfikna kunder. Han är även den som startat vårat alldeles egna märke här på Vox. Items Only.

Så festligt är han.


/Julia


Tävling

Haha! Vad lustiga ni är. Här är några av alla bidrag vi fått in. Fortsätt tävla så får jag fortsätta skratta. Mejla ert bidrag till [email protected].

/Julia


Hudiksvall och Norrköping


Jag har varit på 80årsparty i Hudiksvall och hängt med familj och släkt. Spelade fotboll med mina tre bröder och blev tacklad av den äldsta.

Fanny är på arbete i Norrköping. Hon ringde nyss och skrattade åt norrköpingarnas dialekt. Hon ska försöka spela in så att vi kan skratta tillsammans.

Annars gluggar jag på Mad Men och käkar Mariekex. Det är ju så trökigt väder ute. Regn och skit.

I morgon öppnar butiken. Ring på dörrklockan och önska på det bästa. Om ni har tur kanske ni kan få en karamell av mig. Jag brukar vara snäll på fredagar.

/Julia

nämen tja webbkameran, det var "längesen"




wazap? efter ett möte med peter har jag ångat kläder inför en plåtning. julia kom förbi och sa hej nyss. det var trevligt. innan dess har jag skrivit en press-release om jeans. här hittar ni den.

hoppas att ni har en fin dag. tänkte sätta mig ute på kajen och förtära lite spaghetti men det verkar som om det är oväder på gång.

ganska trist, men visst var det längesen det regnade nu. det känns som det. förutom igår! då luktade det sommar.

ha det fint.


/Fanny





skumkaniner och buggfest.



sådärja. morgonkaffet har landat och sakta börjat sprida sig ut i min kropp. med andra ord börjar jag bli människa igen efter en, ja, rätt slirig helg.

tävlingen är väl kul? mer sånt tycker vi,  förhoppningsvis ni med.

jag och julia har buggat i helgen. just själva buggandet var en ganska liten del av kvällen men vi hade seriösa utstyrslar, nummerlappar och "vatten"-flaskor (med ett kanske lite trevligare innehåll. starkare iallafall.) en förvånad julia hittade skumkaniner på privata ställen på söndagsmorgonen. bara det betyder ju att det var en lyckad fest tänker jag.

bilder kommer och nu är helgen ett minne blott så vi kör på som vanligt.



/Fanny






Elvis och skobjörnen


Vilken rolig tävling. Om jag inte jobbat här hade jag utan tvekan vunnit med min utomordentliga humor.
Hehe. Elvis och skobjörnen. Så lustigt. Så festligt.

Om ni av någon anledning tror er kunna överträffa mig så tävla.

/Julia

Skobjörnen



Vi diggar tävlingar här på 111vox. Och vi har förstått att ni också gör det. Den senaste tävlingen handlar om att ni ska klippa ur Shoe the bear-björnen och placera honom på ett ställe när ni tycker han passar. Det kan vara allt i från en månpromenad med Christer Fuglesang till en svängig konsert med Elvis. Jag tyckte han behövde en paus från skorna och hänga med någon från sin egen sort. En gullig liten isbjörn.

Låt fantasin flöda för det bästa bidraget får välja hela TVÅ par skor från Shoe the Bear samt ära och berömmelse här på bloggen och hemsidan. Skicka ditt bidrag till [email protected] innan den 29 april.

Lycka till hörrni!

/Julia


Trix med members




Sitter och trixar och räknar
och inventerar Members Only-jackorna. Kluddar ner antalet på ett papper som sedan skrivs in i ett excelark. En festlig aktivitet sådär på torsdagsmorgonen.

Det är vår ute. Och med vår kommer pollen. Jag vill slita ut mina ögon och klia dem med en gaffel. Fanny tyckte det lät groteskt. Jag tyckte det lät skönt.

Annars ska jag hämta lite fräna saker till butiken. Typ lite väskor från Sandqvist. Har varit stor efterfrågan på dem här i butiken nämligen.

Vi håller tummar och tår för sol i morgon så ses vi då!

/Julia

den kom snabbt den där våren.




oh. jag glömde ju nästan att det fotograferades under lunchen. här är vi. jag och line. mina glajjer är från le specs. erkänn schnigga :)


/Fanny







Uniforms.





Idag har jag sett delar av Sockholm jag inte hade någon aning om att de fanns. Jag har gått. Jättelångt. Jag har bland annat hämtat min föredetta trasiga kamera, wiwa!

Dagen började i studion med John, modellpöjken, och Fredrik från Uniforms for the dedicated. Det blev fett. Efter det har jag bara redigerat bilderna och käkat i solen på kajen med Line. Det var också fett. Jag är alldeles snurrig av all D-vitamin jag nu sugit åt mig efter ett halvår i mörker.

Nu ska jag fortsätta att käka päronfil och vila mina stackars fötter innan jag ger mig ut igen.

Ha en solig kväll, ta en öl och spela fotboll. Eller grilla för fan! Ja, det tycker jag att ni ska göra.

/Fanny






Det kollegor är bra till




Har man tråkigt en kväll kan man alltid partaja med 111vox-kollegor. Som Line. Eller Fanny. Eller Peter. Eller såklart även någon annan av gänget vox.

Kul var det minsann i lördags. Ni som inte var förbi, utan satt och gluggade på ett trökigt högskoleprov, kan jag skratta rätt upp i ansiktet. Men som Fanny nämnde nedan. Det kommer fler chanser.

Nu ska jag se Scrubs på teve och garva lite.

/Julia

bra värre.









Tjena. Här är alltså lite bilder från i lördags. Vi bjöd på kaffe och Red Bull på Lilla Nygatan 19. Och ett par Shoe The Bear skor. Och tretti procent om man handlade nåt kul. Det var trevligt så vi tänker nog styra något liknande snart igen.

Ha en fortsatt fin kväll. Det är fortfarande sol ute, kan ni haja det !? Årets första dopp snart tror jag bestämt.



/Fanny








Partaj på en lördag


Sitter i butiken. Det spottregnar ute. Ni vet? Det känns som någon står och skriker arga ord på en och inte riktigt har koll på salivförbrukningen så det sprutar små spottpartiklar mot ens ansikte. Sådant regn är det idag. Spottregn.

Fanny och Peter är på sin väg hit. Andreas från Le Specs är även han på ingång. Det är ju party idag. Visst minns ni det? Red Bull och grejer. Efter kalaset ska jag ringa Lars och hans brutta, med det utomordentliga namnet, Julia för att klunka öl. Fanny hakar säkert också på. Och Peter. Och Andreas.

Trotsa högskoleprovet och kom förbi.

/Julia

kalas.





tänk er. att jag druckit ungefär åtta koppar kaffe idag. och då menar jag inte små farmorkoppar, utan vi snackar oversizad skit. jag har powernapat. i ungefär två timmar. och tänkte sluta mina blå om ungefär tretti sekunder. trött pensionärstjej 2010 liksom. jag har dejtat mig själv hela dagen. lagat middag och promenerat. tänt ljus och sånt.

imorgon å andra sidan. då kommer ni väl? det blir trevligt. jag och julia kommer förmodligen spela hög musik och dricka redbull.

15-17 lillanygatan 19.


(observera att bloggdesignen kommer att styras upp snarast)



/Fanny


Dan Auerbach – When I Left The Room







Vem fan är Mick Jagger?

Regnigt och mulet idag. Jag vet. Lite motigt att traska ut kanske. Men jag spelar goa 60-talshits på hög volym som fyller Lilla Nygatan med dansvänliga trudelutter.

Som tidigare nämnt har vi en hörna med hela 30 procents rabatt. Där finns även denna t-shirt. Who the fuck is Mick Jagger liksom? Jag sålde den tishan till en snorken New Yorkare för någon vecka sedan.

Jag fnissade och sa "this is a funny tisha, hehe". För att lighta upp stämningen, ni förstår. Han fnös och svarade stöddigt "yeah, it's actually funny because I met Mick Jagger last week". Jag blev eld och lågor och sa "cooool" alldeles för många gånger. "No, not so funny. It was just a coincidence" sa han och gick ut från butiken med näsan högt i vädret.

Jag tycker det var coolt i alla fall. Sedan det inträffade har jag gått runt och skrytit om att jag träffat en kille som träffat Mick Jagger. Och ja, alla tycker att jag är ball nu.

Any whoo, Lars lunkar in och ut till butiken och suktar efter dessa skor. Han vill partaja med dem i morgon men försöker samtidigt intala sig själv att han inte har råd. Jag tycker han ska köpa dem. De är ju tjusiga nanting.

/Julia



Party på lördag


foto Simon Persson

Flickor, kvinnor och bruttor. Grabbar, gossar och män.
På lördag blir det partaj i butiken i form av sköna rabatter och utlottning av kläder för hela 1000 kronor samt tävling om solbrillor från Le Specs. Köper man ett par Le Specs får man även lite spännande tillbehör på köpet.

För att kompensera att butiken var stängd förra veckan bjuder vi på 30 % rabatt på utvalda varor hela helgen. Jag kommer också ösa på med vårnyheter.

Känner ni er trötta sådär på lördagskvisten kan ni klunka i er red bull tills era hjärtan slår som brunstiga kaniner. Och ja, det blir lika party som det låter.

Eventet sker 15-17 på lördag. Kom förbi och säg hej vettja. Det skadar ju inte.

/Julia



line och lars.



tja. det är här line och lars. om line själv får välja så titulerar hon sig som "spindeln i nätet" på 111Vox. det kan jag hålla med om. men för att specifiera lite så fotograferar hon och har hand om kundservicen. verksamheten skulle liksom inte fungera utan line. å andra sidan gör hon mycket mer än så, men det lät inte särskilt glassigt att skriva ut. det har med kartonger, pirror och påsar att göra.
lars är säljare. en mycket bra sådan. han säljer bland annat Army of me och Shoe the bear. ibland hoppar lars in som modell när någonting behöver plåtas och vi inte har någon "riktig" modell nära till hands. snygg-lars kallar vi honom då.



/Fanny





Slut på semester


Tillbaka till Stockholm med en tjock mage. Jag har blivit matad av mor och far i en vecka. Tryckt i mig älg, lamm och hjortron. Jag är mätt och snussugen. Umeå var snöigt och vintrigt. Stockholm är varmt och vårigt.

Idag packar jag ner mitt liv i kartonger och svarta bajspåsar och flyttar till Gullmarsplan. Det blir party.

I helgen ses vi i butiken. Nu är semestern slut ju. Hoppas påsken var bra och att ni nu är lika runda som jag.

/Julia


Vårsol & färglada rutor.


Tjaba. Kaffestinn och jävlig. Femtontusenmiljoner bilder har redigerats och på gång att läggas upp på sajten. Skjortan ovan är ett exempel. Det är utomlands ute nu vänner. Solen skiner och mina ovana ögon blir mindre än vanligt när det är såhär ljust ute.

Men vad härligt det är! Och det blev inte ens översvämmning av smältisen. Så känner man lukten med. Av jord och sånt. Blöta löv och djur. Asfalt! Och bränd hud konstaterade jag och Line idag. Vi tyckte att det luktade mycket gott.

Men jag känner mig ovan det här. Lite som Richies bror Howie i Benchwarmers. Han med torgskräck ni vet. Men har man levt i mörker och kyla i mer än ett halvår så är det väl inte det konstigt antar jag.

Nu ska jag ut och promenera.

Glöm inte här nu.


/Fanny






back on tha road såattsäga.



Det har varit en intensiv påskhelg och mycket skulle hinnas med. Jag har roadtripat fram och tillbaka mellan stockholm och karlskoga, lyssnat på åttiotalsrock och gammal kent bara för att det var så himla längesen. nu för tiden har det bara blivit plingplongig indie/pop/klubb eller män med akustiska gitarrer som stått för soundtracken till mitt liv så jag kände att det var på tiden med lite nostalgi.

Stockholm är soligt idag och jag smuttar i denna stund på en kopp svart kaffe innan jag beger mig på en solig promenad till kontoret i gamla stan.

Nu kör vi igen.
Hoppas ni är med oss!

/Fanny









Butiken är stängd och jag är hemma i Umeyoh

Butiken är stängd i helgen. Vi har tagit påsklov. Jag är hemma i skogen och plundrar kylskåpet. Har målat påskägg, sett disneyfilmer med lillebror samt gått på påskäggsjakt. Lite löjligt sådär. Men absolut nödvändigt.

I morgon blir det mer mat. Och sömn. Och våldgästa kompisars lägenheter. Och kanske glugga in i deras kylskåp. Jag blir alltid så hungrig när jag kommer hem till Umeå.

/Julia

RSS 2.0